Tips voor het vinden van een capabele familieopsteller

Tegenwoordig zie je door de bomen het bos niet meer als je op zoek gaat naar een capabele familieopsteller.

Een aantal tips 

 

  1. Een familieopsteller die een opstelling doet op basis van een weekendcursus of – nog erger – op basis van ‘intuïtie’ is geen goed idee. Een jaaropleiding bij een gerenommeerd instituut is mijns inziens de enige juiste basis.
    Immers, de theorie valt dan misschien goed te overzien, je het ambacht eigen maken is aanzienlijk lastiger.

  2. De ervaring die een opsteller heeft is uiteraard relevant voor de kwaliteit van een opstelling. Dit moet je wat mij betreft terug kunnen zien in de prijs. Natuurlijk zijn er ook zeer getalenteerde opstellers die nog niet zo lang bezig zijn. Daar kun je zonder probleem een goede opstelling van verwachten.
    Niet iedereen laat zich echter hinderen door bescheidenheid. Wanneer je driehonderd euro voor een sessie moet betalen aan iemand die net een maand geleden zijn of haar opleiding heeft afgerond, zou ik me eens achter de oren krabben of de betreffende opstelling je geld waard is.

  3. Onderzoek of je te maken hebt met een integer en volwassen persoon, die zijn eigen thema’s blijft aankijken. De kracht van een opstelling staat of valt met het bewustzijnsniveau van de opsteller.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *