Jeanne Hennekens

Hoi, ik ben Jeanne Hennekens,

 

Ik ben geboren (1981) en opgegroeid in Nijmegen en woon inmiddels ruim tien jaar in Enschede. Met mijn vriend Marthijn heb ik een dochter, Noé. Uit een eerdere relatie heb ik dochter Isis.

 

In 2007 ben ik aan de Radboud Universiteit afgestudeerd in de richting personen – en familierecht. Tijdens het schrijven van mijn scriptie merkte ik hoe mateloos gefascineerd ik raakte door afstamming. Ik voelde er van alles bij maar kon een en ander destijds nog niet plaatsen.

 

Niet veel later ben ik les gaan geven aan de Hogeschool Utrecht en begon daar met het begeleiden van studenten. Van 2011 tot en met 2017 heb ik als studentendecaan en PhD counselor gewerkt aan de Universiteit Twente. Hier begeleidde ik jonge mensen individueel en in groepsverband met uiteenlopende uitdagingen, nationaliteiten en achtergronden.

 

In 2010 kwam ik met een patroon waarin ik vastliep terecht bij een professionele familieopsteller. Ik had geen flauw idee wat daar in concreto zou gaan gebeuren, maar na afloop kon ik met geen pen beschrijven hoe diep de ervaring mij had geraakt en hoe goed het me had gedaan. Zonder dat ik iets had hoeven te vertellen kwam de werkelijke situatie van mijn ingebrachte vraag in beeld. Iets in mij was gezien, veranderd en tot rust gekomen. Ik voelde mij voller in het leven staan.

 

Eind 2012 ontmoette ik Elmer Hendrix van het Instituut voor Systemisch Werk. Bij hem volgde ik twee keer de jaaropleiding, talloze workshops en themadagen. In 2016 voltooide ik de opleiding tot systemisch kinder – en jongerencoach bij Ingrid Dijkstra.

In 2018 ben ik begonnen met mijn eigen praktijk. Het is fantastisch om te merken wat deze methode voor clienten kan betekenen met betrekking tot het doorbreken van patronen.

 

In het bijzonder gaat mijn dank voor mijn loopbaan uit naar Madeleine Verhallen en Elmer Hendrix. Zonder hen was ik niet geweest waar ik nu ben.