Jeanne Hennekens

Hoi, ik heet Jeanne Hennekens,

 

Ik ben geboren (1981) en opgegroeid in Nijmegen en woon inmiddels ruim tien jaar in Enschede. Met mijn vriend Marthijn heb ik een dochter, Noé. Uit een eerdere relatie heb ik dochter Isis.

 

In 2007 ben ik aan de Radboud Universiteit afgestudeerd in de richting personen – en familierecht. Tijdens het schrijven van mijn scriptie merkte ik hoe mateloos gefascineerd ik raakte door afstamming. Ik voelde er van alles bij maar kon één en ander destijds nog niet plaatsen.

 

Niet veel later ben ik les gaan geven aan de Hogeschool Utrecht en begon daar met het begeleiden van studenten.

Van 2011 tot en met 2017 heb ik als studentendecaan en PhD counselor gewerkt aan de Universiteit Twente. Hier begeleidde ik jonge mensen individueel en in groepsverband met uiteenlopende uitdagingen, nationaliteiten en achtergronden.

 

In 2010 kwam ik met een patroon waarin ik vastliep terecht bij een professionele familieopsteller. Een en ander was op aanraden van mijn therapeute, die zo een gevoel had dat het zou passen.

Ik had geen flauw idee wat daar in concreto zou gaan gebeuren, maar na afloop kon ik met geen pen beschrijven hoe diep de ervaring mij had geraakt en hoe goed het me had gedaan. Zonder dat ik iets had hoeven te vertellen kwam de werkelijke situatie van mijn ingebrachte vraag in beeld. Iets in mij was gezien, veranderd en tot rust gekomen. Ik voelde mij voller in het leven staan.

 

Eind 2012 ontmoette ik Elmer Hendrix van het Instituut voor Systemisch Werk. Bij hem volgde ik twee keer de jaaropleiding, talloze workshops en themadagen. In 2016 voltooide ik aan zijn instituut de opleiding tot systemisch kinder – en jongerencoach bij Ingrid Dijkstra. 

 

Inmiddels kan ik bogen op meer dan tien jaar ervaring. Ik leer van iedere ervaring en ga steeds het volgende aan dat het leven mij aanreikt. De kwaliteit van een familieopstelling staat of valt immers met het bewustzijnsniveau dat de familieopsteller over zijn of haar eigen thema’s heeft.

 

Naast mijn innerlijk proces ben ik een aantal jaren actief bezig geweest mijn fysieke gezondheid te verbeteren omdat ik klachten had. Zo kwam ik via Pepine van den Berg ook op het spoor van  ‘brainspotting’. Onder de indruk van resultaten heb ik in 2018 ‘brainspotting phase 1’ bij Marie-José Boon afgerond. Ik gebruik de methode ondersteunend bij het systemisch werk.

 

Naar het systemisch werk is mijn aandacht altijd uitgegaan naar de gezondheid van de mens en aan schrijven.

In 2018 ben ik begonnen met mijn eigen praktijk. Het is fantastisch om te merken wat deze methode voor clienten kan betekenen met betrekking tot het doorbreken van patronen. 

 

In het bijzonder gaat mijn dank voor mijn loopbaan uit naar Madeleine Verhallen en Elmer Hendrix. Zonder hen was ik niet geweest waar ik nu ben.